top of page

Sualtı Acil Destek Seti

Firmamız tarafından, gerekli malzemeler bir araya getirilerek yapılmış bu Sualtı Acil Destek Seti, tekne ile seyir sırasında sık sık başımıza gelen, pervaneye halat yada benzeri maddelerin dolanması, tekne altında ki giriÅŸ, çıkışların tıkanmasında, yüzme havuzların da oluÅŸabilecek ve su boÅŸaltmadan yapılabilecek, tamiratlarda ve benzeri problemlerde kolayca kendi başınıza çözüme ulaÅŸmanızı saÄŸlar.

Ancak unutulmaması gereken, bu seti kullanırken mutlaka tekne veya havuz kenarında  yardımcı olabilecek bir kiÅŸinin sizi sürekli takip edip kollaması son derece önemlidir.

Bizim önerimiz bu seti kullanmadan önce, yeterli bilgi ve belgeye sahip değilseniz mutlaka bir eğitim almanız. Bu eğitimi firmamızın dalış eğitim merkezinden www.islakmavi.com alacağınız gibi, bulunduğunuz bölgedeki diğer dalış merkezlerinden almanıza da yardımcı olabiliriz.

Sualtı hava hesaplamalarında kullandığımız   yönteme ile;

Su yüzeyinde harcanan hava 25lt/dk olarak kabul edilir. Yine dalış hava hesaplamalarında kullanılan Mutlak basınç (Atmosfer basıncı+hidrosfer basıncı) dalacağınız derinlikle ters orantılı olarak havatüketiminizi etkiler.

Söz gelimi 10m derinlikteki mutlak basıncınız (1B. Atmosfer basıncı+ 1B Hidrosfer basıncı) 2 bar dır ve ortalma bir hesapla bu derinlikte tüketeceÄŸiniz hava miktarı 25lt/dk x 2 b = 50 lt / dk.  dır. EÄŸer teknenizin en derin noktasını 3m kabul edersek, tüketeceÄŸiniz hava dakikada  (25t/dk x 1,3 b=)  32,5lt/dk dır. 3 lt olan tüpe basılan hava 200b x3lt=600lt olup 3m derinlikte kalma süreniz 19dakikadır. (Ä°niÅŸ e çıkış süresi bu derinlikte göz ardı edilebilir).

Bu süre pratikte daha fazla olmakla birlikte, tekne altında yapılan, hava tüketiminizi hızlandıracak işler açısından hiçbir zaman risk üstlenmemenizi, özellikle eğitim almanızı şiddetle öneririz. Tekne altı işlerinin dışında daha derine inmek, çapa veya benzeri şeyleri çıkartmaya çalışmak kesinlikle tehlikeli ve yanlıştır.

bottom of page